Scratch

10.05.2019 436

Blok tabanlı Programlama nedir? Tanıtım sunumu için tıklayınız.

Scratch ile kendi etkileşimli hikayelerinizi, oyunlarınızı, animasyonlarınızı programlayabilir ve oluşturduklarınızı internette bulunan çevrimiçi toplulukta diğerleri ile paylaşabilirsiniz.

Scratch, gençlerin yaratıcı düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma gibi 21. yüzyılın temel yaşam becerilerini edinmesine yardımcı olur.

Scratch, MIT Medya Lab´ında yer alan Lifelong Kindergarten grubunun bir projesidir. Ve tamamen ücretsizdir.

Scratch özellikle 8 ila 16 yaş grubu için tasarlanmış olmakla birlikte her yaştan insan tarafından kullanılmaktadır. Milyonlarca kişi evde, okulda, müzelerde, kütüphanelerde ve sosyal merkezlerde Scratch projeleri oluşturmaktadır.

Günümüz toplumunda bilgisayar programları kodlayabilme yeteneği, okur yazarlığın önemli bir parçasıdır. İnsanlar Scratch ile kodlamayı öğrendiklerinde, problem çözme, projeler dizayn etme ve fikir paylaşımı ile ilgili önemli stratejiler öğrenirler.

Scratch programı tanıtım sunumu içinin tıklayınız